podatkivtsi-na-sumschini-vikrili-pidpilniy-zavod-z-vigotovlennya-naftoproduktiv

Податківці на Сумщині викрили підпільний завод з виготовлення нафтопродуктів

 • 5521 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Сумській області спільно із працівниками Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури зупинили роботу підпільного заводу по виготовленню пально-мастильних матеріалів, який діяв на території області, передає УНН з посиланням на прес-службу ДФС.

Так, за даними прес-служби відомства, на підпільному заводі незаконно виготовляла паливно-мастильні матеріали, не сплачуючи при цьому податки.

"Схема роботи полягала в наступному: на територію заводу здійснювалося завезення вуглеводної сировини (нафти, газового конденсату) невідомого походження. Використовуючи обладнання, що забезпечує масове виробництво, шляхом перегонки сировини, здійснювалося виготовлення бензину та дизельного пального, яке в подальшому реалізовувалося як юридичним так і фізичним особам через незаконні АЗС", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанії групи БРСМ закуповують найбільше присадок та проміжних компонентів нафтопродуктів

При цьому, акцизний податок з даної діяльності не сплачувався.

Додамо, що на підставі ухвали суду проведено обшуки на території заводу за результатами яких вилучено чорнові записи, комп'ютерну техніку, 53,5 тис. літрів сировини, 41,4 тис. літрів бензину, 15,5 тис. літрів дизельного пального, а також устаткування заводу, яке використовувалося в незаконній діяльності.

Загальна вартість вилученого складає 26,3 млн. грн.

Вилучені ТМЦ передано на відповідальне зберігання. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, на факти виявлення неякісного дизпалива Держпродспоживслужба досі не відреагувала. Про це повідомили в ІСЕ, експерти якого раніше дослідити ДП на вітчизняних АЗС і знайшли пальне із домішками води.

Українські Національні Новини

Суспільство