podruga-prezidenta-pivdennoyi-koreyi-zaperechila-svoyu-provinu-u-sudi

Подруга президента Південної Кореї заперечила свою провину у суді

 • 7788 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Подруга президента Південної Кореї Цой Сун Силь, корупційний скандал навколо якої призвів до імпічменту президента країни Пак Кін Хе, спростувала звинувачення в шахрайстві і зловживанні владою в понеділок на перший день суду над нею, передає УНН з посиланням на Reuters.

У короткому слуханні Ц.-С.Силь заперечувала усі звинувачення, висунуті проти неї. Її адвокат стверджував, що його підзахисна не була у змові з президентом Південної Кореї, а також відкинув звинувачення про шахрайство.

Хоча Цой Сун Силь не займала ніяких державних посад, її звинувачують у зловживанні близькими зв’язками з Пак Кін Хе для втручання у державні справи для власного збагачення.

Через це парламент Південної Кореї 9 грудня оголосив імпічмент Пак Кін Хе. Тимчасово президентські повноваження перейшли до прем’єр-міністра Хван Ге Ану, і її подальшу долю повинен визначити Конституційний суд.

Зазначимо, що Цой Сун Силь ще з молодості знайома з Пак Кін Хе — дочкою колишнього диктатора Південної Кореї Пак Чон Хі. Стверджується, що ця особа вплив на тимчасово відстороненого від влади президента, редагувала її публічні виступи, вирішувала, що і коли одягати главі держави, кого призначати на ті чи інші посади і кого усувати. Цой Сун Силь звинувачують у тому, що вона використовувала свої високі зв’язку для викачування мільйонів доларів з великих компаній.

Як повідомляв УНН, суд над подругою президента розпочався у Південній Кореї.

Українські Національні Новини

Новини Світу