politico-pro-chasiv-yar-rechnyk-ukrainskoi-armii-rozpoviv-pro-zahrozu-yakshcho-okupantam-vdastsia-zakhopyty-misto

Politico про Часів Яр: речник української армії розповів про загрозу, якщо окупантам вдасться захопити місто

 • 34557 переглядiв

Politico розпитало речника української армії про загрозу, якщо окупантам вдасться захопити Часів Яр.

Представник української армії, підполковник Назар Волошин у коментарі Politico у вівторок висловив думку, що якщо російським окупантам вдасться захопити Часів Яр, це надало б їм можливість розпочати наступ на інші міста Донецької області, пише УНН.

Якщо російським окупантам вдасться захопити це місто, вони матимуть можливість розпочати наступ на Костянтинівку, Дружківку, Краматорськ та Слов'янськ

– сказав речник із ЗСУ підполковник Назар Волошин.

"Ці міста є останнім оплотом Донецької області, яка знаходиться під контролем України", - додав він.

"Це панівна висота в регіоні, контроль над якою дозволить російським окупантам, якщо вони її досягнуть, значно спростити просування в напрямку Костянтинівки та Слов’янська та Краматорська", – сказав Волошин.

кремль наказав захопити Часів Яр до 9 травня - дня, коли росіяни святкують радянську перемогу у Другій світовій війні та священного свята для російської військової пропаганди, яка вкрай потребує великої перемоги на фронті війни, додав Волошин.

Волошин сказав Politico, що, попри постійні атаки, росіяни навряд чи досягнуть своєї мети. Водночас він наголосив, що "Києву потрібна західна ППО, F-16 та інша зброя, щоб змінити ситуацію навколо Бахмута та Авдіївки", пише видання.

Противник перекидає резерви з інших напрямків для захоплення Часового Яру - речник Нацгвардії16.04.24, 14:34 • [views_0]