politseisku-yaka-prynyzhuvala-shkoliari-himnazii-u-chernivtsiakh-prytiahnuly-do-dystsyplinarnoi-vidpovidalnosti

Поліцейську, яка принижувала школярів гімназії у Чернівцях, притягнули до дисциплінарної відповідальності

 • 28240 переглядiв

Працівниця ювенальної поліції , яка принижувала учнів чернівецької гімназії, отримала попередження за неповну службову відповідність після службового розслідування, проведеного поліцією.

До працівниці ювенальної поліції,  яка за словами батьків, принижувала дітей гімназії №5 "Інтеграл" у Чернівцях, застосували дисциплінарне стягнення у вигляді попередження про неповну службову відповідність. Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, передає УНН

Попередження про неповну службову відповідність, більше не працюватиме з дітьми.  Таке дисциплінарне стягнення застосували до працівниці ювенальної поліції за результатами службового розслідування, проведеного ГУНП у Чернівецькій області після вжитих мною заходів реагування

- написав Лубінець у Telegram. 

Крім то, зі слів Лубінця,  до дисциплінарної відповідальності притягнуто вісім працівників Чернівецького РУП ГУНП, зокрема керівної ланки. 

Також Чернівецька міськрада провела службове розслідування. До директорки закладу застосували дисциплінарне стягнення — догану. 

Також управління освіти провело зустріч з батьками учнів, під час якої були отримані скарги щодо булінгу дітей з боку директорки закладу, вчителів математики та німецької мови. Внаслідок чого був направлений лист до поліції щодо притягнення до відповідальності цих працівників.

Як повідомив Лубінець, найближчим часом управління Держслужби якості освіти у Чернівецькій області проведе інституційний аудит у закладі освіти.  

Нагадаємо 

У Чернівцях батьки учнів Чернівецької гімназії №5 "Інтеграл" звернулися до поліції через можливі неправомірні дії керівництва навчального закладу та працівниці поліції. Мати однієї з учениць стверджує, що поліцейська принижувала дітей змушуючи їх до виконання фізичних вправ.

З метою з’ясування обставин було ініціюванно проведення працівниками Офісу Омбудсмана цільового моніторингового візиту до гімназії.

Тетяна Краєвська

Суспільство