politseyskiy-vistriliv-v-uchasnika-vulichnikh-zavorushen-v-gonkonzi

Поліцейський вистрілив в учасника вуличних заворушень в Гонконзі

 • 9326 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Поліцейський зробив постріл з табельної зброї в учасника вуличних акцій протесту під час чергових заворушень, що охопили в понеділок вранці низку районів Гонконгу. Про це повідомляє УНН з посиланням на радіостанцію RTHK.

Інцидент стався в районі Сай Ван Хо, де група демонстрантів в масках почала розкидати по проїжджій частині сміття з метою заблокувати рух транспорту. У спробі відновити порядок один з офіцерів дорожньої поліції дістав пістолет і вистрілив у нападника на нього радикала з близької відстані. Той впав на землю, його стан невідомий. Слідом за цим очевидці почули ще кілька пострілів.

Групи демонстрантів з числа студентів в ранкову годину пік спробували влаштувати в місті транспортний хаос. На багатьох дорогах відзначені серйозні пробки. Поліція в деяких районах застосувала для розгону груп радикалів сльозогінний газ.

Нагадаємо, на початку літа в Гонконзі почалися масові акції протесту проти наміру влади прийняти законопроект про екстрадицію, що дозволяє видавати правопорушників материковому Китаю. Незважаючи на відкликання законопроекту, прихильники опозиції з числа молоді висловлюють готовність продовжувати заворушення.

Українські Національні Новини

Новини Світу