politseyskogo-yakiy-zupiniv-avto-z-netverezim-eks-militsionerom-ponovili-na-posadi

Поліцейського, який зупинив авто з нетверезим екс-міліціонером, поновили на посаді

 • 12050 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Апеляційний суд Івано-Франківської області поновив на посаді патрульного поліцейського, лейтенанта Леоніда Гончарука, якого тимчасово відсторонили від виконання службових обов’язків на два місяці за нібито перевищення службових повноважень при затриманні за кермом нетверезого екс-полковника міліції. Про це повідомляє Департамент комунікації МВС України, передає УНН.

"Якщо патрульний поліцейський, гвардієць або прикордонник застосовує силу і припиняє злочин, кожен винний повинен бути покараний. Не важливо, чи це впливовий колишній міліціонер, прокурор або суддя", – сказав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Він зазначив, що судді прийняли рішення задовольнити скаргу Гончарука і скасувати ухвалу міського суду про відсторонення його від службових обов'язків. Лейтенант приступив до виконання своїх службових обов'язків.

Нагадаємо, що в Івано-Франківську поліцейські під час патрулювання зупинили водія за керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння. Ним виявився колишній полковник міліції, брат якого працівник прокуратури. Суд визнав провину звинуваченого за статтями 130 та 185 – кермування у нетверезому стані та непокору поліції. Але останній поскаржився, що патрульні зламали йому мізинець при затриманні. В результаті одного із патрульних за ухвалою суду було відсторонено від служби.

Раніше Авков нагородив Гончарука нагрудним знаком "За відвагу в службі" за врятоване людське життя - саме екіпаж Гончарука, 5 липня, врятував життя чоловіку, який намагався повіситися на власному балконі. Тоді патрульні встигли вибити двері на балкон та втягнути чоловіка до квартири.

Українські Національні Новини

Суспільство