politsiya-malayziyi-pidtverdila-smert-brata-lidera-kndr

Поліція Малайзії підтвердила смерть брата лідера КНДР

 • 11033 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Поліція Малайзії підтвердила раптову смерть старшого зведеного брата лідера Північної Кореї Кім Чен Ина - Кім Чон Нама, передає УНН з посиланням на ВВС.

"Інформацію про смерть Кім Чон Нама підтвердила малайзійська поліція", - йдеться у повідомленні.

Раніше очільник місцевого відділення поліції Абдул Азіз Алі повідомив, що в понеділок в аеропорту Куала-Лумпура стався інцидент: громадянину Північної Кореї стало погано, його повезли в лікарню, але по дорозі він помер.

Причину смерті Кім Чон Нама малайзійська влада поки не називає. Місцеві ЗМІ повідомляли, що він був убитий в результаті нападу.

Старший син Кім Чен Іра вважався одним з претендентів на місце лідера Північної Кореї. Однак у Кім Чон Нама виникли конфлікти з батьком після невдалої спроби в 2001 році потрапити до Японії за підробленим паспортом. У підсумку наступником став інший син - Кім Чен Ин, який очолив Північну Корею після смерті батька в грудні 2011 року. В останні роки Кім Чон Нам не з'являвся в Північній Кореї. Повідомляється, що більшу частину часу він проводив у китайському Макао.

Кім Чон Нам був відомий як прихильник реформ в країні. В одному з інтерв'ю японській газеті він заявив, що виступає проти передачі влади в Північній Кореї у спадок.

Українські Національні Новини

Новини Світу