politvyaznya-legshe-vityaguvati-yakscho-vin-ne-spivpratsyuye-z-okupantami-chubarov

Політв’язня легше "витягувати", якщо він не співпрацює з окупантами - Чубаров

 • 9308 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Політв’язнів набагато легше звільнити, якщо вони не йдуть на співпрацю зі слідчими окупаційної влади. Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на спільній прес-конференції з Ільмі Умеровим та Ахтемом Чийгозом у Борисполі Київської області, передає УНН.

"Дуже важливо, хто потрапляє туди до російських окупантів, щоб з першого дня вони вели себе гідно, щоб вони не підкуповувалися на умовляння, на шантаж з боку окупантів. І в тих випадках, коли людина не йде на співпрацю зі слідчими, її витягувати легше. Я хотів би, щоб це всі знали", - наголосив Чубаров.

Заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз зазначив, що листи, заяви, які надсилають на адресу політв’язнів, дуже дратують окупантів.

"Але при цьому, це забезпечує безпеку для тих, хто там сидить. Так, це їх дратує, але це дає силу, дух тим, хто сидить", - сказав він.

Раніше лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що звільнення політв'язнів покладе початок звільненню Криму.

Нагадаємо, заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз просили президента Туреччини Реджепа Ердогана допомогти у звільненні інших політв'язнів в РФ, в першу чергу Олега Сенцова.

Українські Національні Новини

Політика