poloneni-boyovikami-ne-khochut-povertatisya-na-okupovani-teritoriyi-kuchma

Полонені бойовики не хочуть повертатися на окуповані території - Кучма

 • 14375 переглядiв

КИЇВ. 12 грудня. УНН. Багато людей, яких запитують підтримувані Росією бойовики на Донбасі в обмін на утримуваних ними українських полонених, відмовляються повертатися на окуповані території, заявив другий президент України, представник країни в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма, передає УНН з посиланням на Радіо Свобода.

За його словами, найбільшою проблемою обміну полоненими є небажання деяких запитуваних сепаратистами осіб повертатися на окупований Донбас.

“Тут починається, що ми не можемо домовитися з протилежною стороною, тому що не хочуть. Хоча я думаю, що домовленостей обов’язково буде досягнуто”, — сказав Кучма.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контактна група поки не погодила дату і місце обміну полоненими

Він висловив надію, що обмін полоненими відбудеться до новорічних свят.

“Я думаю, що і дата є, і списки затверджено — 74 і 306, але коли доходить справа до конкретних прізвищ, то виникають проблеми. Сподіватимемося, що їх буде вирішено”, — заявив Кучма.

Нагадаємо, тристороння контактна група щодо Донбасу під час засідання в Мінську підтвердила готовність сторін виконати обмін утримуваними особами та узгодити в найстисліші терміни процедуру і дату їхнього обміну.

Українські Національні Новини

Політика