polshcha-i-nimechchyna-u-kintsi-bereznia-aktyvizuiut-koalitsiiu-bronetekhniky-dlia-ukrainy

Польща і Німеччина у кінці березня активізують "коаліцію бронетехніки" для України

 • 36603 переглядiв

Польща та Німеччина 26 березня запустять "коаліцію бронетанкового потенціалу" як ініціативу з підтримки України.

26 березня Польща і Німеччина запустять "коаліцію бронетанкового потенціалу", як ініціативу, спрямовану на підтримку України. Про це заявив міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш після переговорів з головою Міноборони ФРН Борисом Пісторіусом, передає УНН з посиланням на TVP World.

26 березня ми, Польща і Німеччина, активізуємо як співлідери коаліцію бронетанкової потужності для підтримки України

- заявив польський міністр на спільній пресконференції з Пісторіусом.

"Це одна з найважливіших коаліцій, які були створені; ми є двома провідними країнами цього проєкту, до нього приєдналися й інші партнери, такі як Велика Британія, Швеція та Італія", - додав Владислав Косіняк-Камиш. 

Він назвав співпрацю в рамках НАТО і ЄС основоположною для європейської безпеки і заявив, що вона зміцнюватиметься і розвиватиметься. У цьому контексті Косіняк-Камиш нагадав про 5000 німецьких військовослужбовців, розміщених у Литві, як приклад зміцнення безпеки східного флангу НАТО, а також Польщі.

"Польща і Німеччина беруть на себе відповідальність за сили швидкого реагування в Європ. До липня наша бойова група, що складається з 2500 польських і 2500 німецьких солдатів, буде готова до швидкого реагування", - заявив польський міністр. 

Він додав, що ці сили відповідають стратегічному плану ЄС, розробленому після вторгнення росії в Україну в 2022 році, і що для того, щоб ці сили були реальною підтримкою, вони мають бути підготовленими і досягти оперативних можливостей.

За його словами, Польща і Німеччина працюватимуть разом протягом року над створенням сил швидкого реагування. 

Голова Пентагону на "Рамштайні" намагатиметься переконати у відданості підтримці України на тлі проблем з фінансуванням - Reuters19.03.24, 08:59 • [views_0]

Своєю чергою міністр оборони Німеччини наголосив на необхідності підготовки до будь-яких подій. 

"Ніхто достеменно не знає, чи нападе росія на Європу, але ми бачимо, що вона може і хоче напасти на Україну і робить це вже понад два роки. Тому те, чого ми маємо навчитися всі разом як союзники в Європі, - це бути готовими до будь-якої загрози, особливо до загрози, що виходить від путінської Росії в будь-який рік. Це завдання, яке ми повинні вирішити, і саме над цим ми працюємо", - зауважив Борис Пісторіус. 

Він також наголосив на необхідності надати Україні достатньо зброї для  оборонного і наступального потенціалу. 

"Це завдання, яке ми вирішуватимемо завтра на контактній групі з оборони України, але, звичайно, і як міністри оборони на майбутній зустрічі в рамках Веймарського трикутника", - сказав міністр оборони Німеччини.

Підтримка України в Європі не впаде, буде більше зброї: Шольц, Макрон та Туск зробили низку заяв після зустрічі Веймарського трикутника15.03.24, 17:50 • [views_0]

Тетяна Краєвська

Війна