polshcha-planuie-zbuduvaty-viiskovu-aviabazu-poblyzu-kordonu-z-ukrainoiu

Польща планує збудувати військову авіабазу поблизу кордону з Україною

 • 28677 переглядiв

Польща створить нову авіабазу для військових гелікоптерів у місті Свіднік, розташованому в Люблінському воєводстві на кордоні з Україною, зміцнюючи східний фланг НАТО.

У польському місті Свіднік, яке знаходиться у Люблінському воєводстві, що межує з Україною, буде створено нову авіабазу для дислокації військових гелікоптерів. Про це  пише УНН з посиланням на заяву Міноборони Польщі в X.

Деталі

Лист про наміри створення авіабази у понеділок у Свідніку, який є містом-сателітом Любліна, підписали віцепрем'єр-міністр - міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш разом з воєводою Люблінського воєводства, мером Любліна і головою правління аеропорту в Любліні,  

Ми підписали лист про наміри між Міністерством національної оборони та містом Люблін, Люблінським воєводством і Люблінським аеропортом у зв’язку з інвестицією, запланованою польськими збройними силами - розміщенням постійної вертолітної авіабази тут, у Свідніку, в Люблінському аеропорту, який обслуговуватиме Збройні сили РП

- заявив Косіняк-Камиш.

19.03.24, 09:41 • [views_0]

Доповнення

Він повідомив, що націй базі дислокуватимуться гелікоптери Сухопутних військ, які Польща модернізовуватиме й закуповуватиме, а також навчатимуться пілоти.

Косіняк-Камиш підкреслив, що створення цієї авіабази буде суттєвим посиленням східного флангу НАТО.

Нагадаємо

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Польща планує перекинути більше військ до воєводств, які межують з рф та білоруссю. Йдеться про Вармінсько-Мазурське, Підляське, Люблінське та Підкарпатське воєводства.

Володимир Омельченко

Новини Світу