polskiy-seym-znyav-z-rozglyadu-zakonoproekt-pro-ukrayinskiy-natsionalizm-o-yurinets

Польський Сейм зняв з розгляду законопроект про український націоналізм – О.Юринець

 • 9185 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. За результатами вчорашніх українсько-польських перемовин, законопроект, яким пропонувалося віднести український націоналізм до “інших тоталітарних устроїв”, знято з розгляду сьогоднішнього засідання Сейму Республіки Польща. Про це повідомила народний депутат від фракції Партії БПП, співголова Групи з міжпарламентських зв’язків з Польщею Оксана Юринець, передає УНН з посиланням на прес-службу БПП.

“Я отримала листа від Посла України в Польщі Андрія Дещиці, в якому він поінформував про результати вчорашніх перемовин з маршалком Сейму Мареком Кухцінським та віце-маршалком Ришардом Терлецьким. Зважаючи на те, що законопроект може лише нашкодити українсько-польським взаєминам, керівництво Сейму ухвалило рішення зняти його з розгляду, який планувався на сьогодні. На щастя, польські колеги розуміють наслідки в разі прийняття такого документа і погоджуються, що у такому вигляді він не може бути підтриманий більшістю”, — наголосила парламентар.

Сьогодні у Сеймі Польщі планувалася дискусія щодо скандального законопроекту “Пpo зaбopoнy пpoпaryвaння кoмyнiзму чи iнших тоталітарних устроїв шляхом назв будівель, об’єктів і місць публічного значення”. Сенатор Єжи Червінський вніс поправку до документу, а комісії Сенату її підтримали, якою до інших тоталітарних режимів разом із фашизмом віднесено також український і литовський націоналізм.

Як повідомляв УНН, Польський Сейм проголосував за постанову, якою визнав події, що розгорнулися на Волині у 1943-45 роках, "геноцидом, вчиненим українськими націоналістами проти мешканців ІІ Речі Посполитої.

Українські Національні Новини

Політика