polyaki-priynyali-zakon-pro-zaboronu-banderivskoyi-ideologiyi

Поляки прийняли закон про заборону "бандерівської ідеології"

 • 33797 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Польський Сейм прийняв у третьому читанні проект закону про Інститут національної пам'яті, в рамках якого забороняється "бандерівська ідеологія", передає УНН з посиланням на Dorzeczy.

Сейм прийняв закон руху Kukiz'15, що забороняє "бандерівський рух". Один з пунктів закону стосувався "криміналізації в Польщі і покарання за сумніви в злочині геноциду на Волині і Східної Малопольщі".

Порушення закону буде каратися штрафом або позбавленням волі на строк до 3 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У польській компанії відповіли на звинувачення в дискримінації українців за кольором футболок

Закон про Інститут національної пам'яті, прийнятий сьогодні, "стосується визначення злочинів українських націоналістів і українських організацій, які співпрацюють з Третім Рейхом, а також введення можливості проведення, відповідно до ст. 55 закону, кримінального переслідування осіб, які заперечують вчинення цих злочинів".

Kukiz'15 представили свій проект понад рік тому і за цей час він був у так званому Sejm-морозильнику.

Депутати повинні були розглянути його в листопаді, але в останній момент це питання було знято з порядку денного. За неофіційною інформацією, мова йшла про те, щоб не зіпсувати відносини Києва і Варшави напередодні візиту президента Польщі Анджея Дуди в Україні.

Як повідомляв УНН, Польща прийняла в себе 1,5 мільйона українців, більшість з яких приїхали з територій, де ведуться бойові дії.

UWAGASejm właśnie przegłosował nasz projekt ustawy zakazujący propagowania banderyzmu i podważania zbrodni ludobójstwa na Wołyniu dokonanej przez oddziały ukraińskich nacjonalistów z OUN-UPA. Dopięliśmy swego! Podajcie dalej! pic.twitter.com/VwmaCHQuhC

- Kukiz'15 (@ Kukiz15) 26 січня 2018 р.

Українські Національні Новини

Політика