pompeo-rozkritikuvav-nimechchinu-za-nedostatni-vitrati-na-oboronu

Помпео розкритикував Німеччину за недостатні витрати на оборону

 • 10910 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. Новопризначений державний секретар США Майк Помпео вважає, що Берлін робить недостатньо для збільшення свого оборонного бюджету до двох відсотків від ВВП. Про це повідомляє УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Мова йде про зобов'язання збільшити оборонний бюджет ФРН до 2024 року до 2% від ВВП, яке вона разом з іншими членами Альянсу взяла на себеу 2014 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина прихильна меті підвищення витрат на оборону до 2% від ВВП

Країни Європи, за словами Помпео, повинні докладати більше зусиль, аби збільшити свої оборонні бюджети і таким чином зменшити фінансовий тягар США - найбільшого члена оборонного альянсу.

На запитання, чи Німеччина докладає достатньо зусиль для досягнення цієї мети, держсекретар США відповів: "Ні. Вони мали б досягти мети, на яку погодились".

Зазначається, що заяви Помпео пролунали після саміту глав МЗС країн НАТО у Брюсселі та на тлі переговорів між канцлеркою Німеччини Анґелою Меркель і президентом США Дональдом Трампом, які тривають у Білому домі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина вітає активну участь США у врегулюванні ситуації в Україні

Нагадаємо, під час короткого офіційного візиту до Вашингтона канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що часи, коли Німеччина і Європа могли повністю покладатися на всесильного партнера (США) пройшли. ЄС та ФРН повинні брати на себе більше відповідальності.

Українські Національні Новини

Політика