ponad-12-tis-kriminalnikh-provadzhen-schodo-zlochiniv-proti-natsbezpeki-vidkrito-z-pochatku-ato

Понад 12 тис. кримінальних проваджень щодо злочинів проти нацбезпеки відкрито з початку АТО

 • 15918 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. З початку АТО в Україні розпочато понад 12 тисяч кримінальних проваджень щодо злочинів проти національної безпеки, посягання на територіальну цілісність, а також про здійснення терористичних актів. Про це УНН повідомили у відповідь на запит у Службі безпеки України.

"З початку проведення антитерористичної операції слідчими СБУ здійснювалось досудове розслідування у понад 12 тисячах кримінальних провадженнях про злочини проти основ національної безпеки і оборони України, посягання на її територіальну цілісність і недоторканність, терористичні акти та інші протиправні діяння проти громадської безпеки", - повідомили в СБУ.

Також у відповіді йдеться, що у вказаних кримінальних провадження 3020 особам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів. З них 1367 особам обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Нагадаємо, станом на березень 2015 року слідчими Служби безпеки України з лютого 2014 року було зареєстровано, розслідувалось й розслідувалось 4023 кримінальні провадження про злочини проти основ національної безпеки і оборони України, посягань на її територіальну цілісність і недоторканність, інших тяжких злочинів, направлених на повалення конституційного ладу та захоплення державної влади. На той час було повідомлено про підозру 1126 особам.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП