ponad-30-liudei-zahynuly-v-afhanistani-cherez-sylni-doshchi-ta-poveni

Понад 30 людей загинули в Афганістані через сильні дощі та повені

 • 76614 переглядiв

Понад 30 людей загинули і 27 отримали поранення в результаті раптових повеней по всьому Афганістану, викликаних сильними сезонними дощами, причому постраждали 20 провінцій, включаючи столицю Кабул.

Понад 30 людей загинули в результаті раптових повеней по всьому Афганістану, в тому числі в столиці Кабулі. Багато жертв загинули через обвалення будинків. Про це пише DW, передає УНН.

Деталі

Повінь, спричинена сильними сезонними дощами в Афганістані, забрала життя понад 30 людей, повідомив у неділю, 14 квітня, представник Талібану.

У п'ятницю вперше було повідомлено про раптові повені, які спричинили "великі людські та фінансові втрати", заявив речник Талібану Абдулла Джанан Сайк з державного міністерства з питань стихійних лих.

Він додав, що "на жаль, внаслідок повені загинуло 33 людини і 27 людей отримали поранення".

Доповнення

Близько 600 будинків і більш як 85 кілометрів доріг були пошкоджені або зруйновані, а також близько 2000 гектарів сільськогосподарських угідь, сказав Сайк.

Більшість жертв загинули через те, що на них обвалилися будинки.

Із 34 провінцій Афганістану 20 постраждали від сильних дощів, включаючи столицю Кабул.

Сезон дощів настав після надзвичайно сухого зимового сезону, який часто може погіршити повені.

Через посуху багатьом фермерам уже довелося відкласти посів.

На наступний тиждень прогнозують більше дощів, особливо в провінції Кабул.

Довідка

Таліби повернули контроль над Афганістаном у 2021 році. Відтоді іноземна допомога різко скоротилася, включно з наданням допомоги постраждалим від стихійних лих.

Пакистан завдав авіаударів по Східному Афганістану, у Талібані кажуть про загибель цивільних 18.03.24, 12:05 • [views_0]