ponad-70-teplomerezh-kiyeva-potrebuyut-zamini

Понад 70% тепломереж Києва потребують заміни

 • 12756 переглядiв

КИЇВ. 3 листопада. УНН. У "Київенерго" повідомили, що у столиці понад 70% тепломереж потребують заміни та вичерпали свій ресурс експлуатації, передає УНН з посиланням на прес-службу "Київенерго".

"Якість теплопостачання безпосередньо залежить від стану мереж. Понад 70% тепломереж Києва вже вичерпали свій 25-річний ресурс експлуатації та потребують заміни," - йдеться в повідомленні.

Так, з початку опалювального сезону 2017-2018 р. в Києві аварійні бригади "Київенерго" вже ліквідували 800 пошкоджень столичних тепломереж, а загалом з початку року - 10 тисяч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше 150 будинків в Києві лишаються без тепла через борги

У відомстві повідомили, що щороку через зношеність столичних теплових мереж кількість пошкоджень зростає на 10-12%.

"Лише протягом останньої доби "Київенерго" ліквідувало 81 аварійне пошкодження та відновило теплопостачання 186 житловим будинкам. Станом на сьогодні роботи ведуться на 66-х ділянках," - додали у прес-службі.

Наразі складною залишається ситуація із опаленням бюджетних організацій.

"Щодобові збитки від опалення закладів соцсфери (школи, дитсадки, лікарні) складають 1,2 млн грн. Адміністративні будівлі та вищі навчальні заклади до цього часу потерпають від неврегульованої ціни на газ," - зазначили у "Київенерго".

Українські Національні Новини

Київ