ponad-700-tis-ukrayintsiv-vivchayut-nimetsku-movu-shtaynmayer

Понад 700 тис. українців вивчають німецьку мову – Штайнмайер

 • 7694 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. Понад 700 тис. людей в Україні вивчають німецьку мову. Про це сказав президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер у Києві під час спільного виступу з Президентом України Петром Порошенком, передає УНН.

"Один з важливих приводів мого візиту до Києва сьогодні і до України полягає в тому, що ми святкуємо німецько-український рік мов, про який ми домовлялись, і я дуже радий, що понад 700 тис. людей в Україні вивчають німецьку мову", - заявив Штайнмайер.

Він заявив, що планує відвідати також одну з український партнерських шкіл, де вивчають німецьку мову.

"Цього разу я вперше – це стосується і мого часу на посаді міністра закордонних справ, так і президентства – у мене вперше є можливість відвідати Західну Україну, місто Львів і я дуже радий тим переговорам, які ми будемо вести в регіональних керівництвах, буду дуже радий виступити в університеті, познайомитись з містом, і також ми матимемо можливість зустрітись і поговорити з представниками єврейської громади в цьому місті", - додав президент.

Як повідомляв УНН, Президент України Петро Порошенко сьогодні проводить зустріч з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром, який перебуватиме з офіційним візитом в Україні 29-30 травня.

Українські Національні Новини

Суспільство