ponad-800-kiberatak-zliisnyly-rosiiany-na-derzhustanovy-ta-servisy-ukrainy-kostin

Понад 800 кібератак злійснили росіяни на держустанови та сервіси України – Костін

 • 25648 переглядiв

Росіяни здійснили понад 800 кібератак на державні установи та служби України, націлившись на об'єкти енергетичної інфраструктури та телекомунікаційні системи з метою дестабілізації українського суспільства.

Генеральний прокурор Андрій Костін в Києві зустрівся з колегами з Міністерства юстиції США Натаном Бруксом та Тімом Ранком, а також з радником з правових питань Посольства США в Україні Джаредом Кімболом та аташе ФБР з правових питань Крісом Гейгером. Обговорили стратегії розслідування російських кіберзлочинів, скоєних проти України та країн-партнерів. Про це Костін повідомив у соцмережі Х, передає УНН.

Масштаби кібероперацій росії проти України неухильно зростають. Зафіксовано понад 800 спроб кібератак на державні установи та сервіси. Серед них – об'єкти енергетичної інфраструктури, які постійно перебувають під прицілом ворога.

– написав Андрій Костін.

Деталі

Генпрокурор розповів партнерам, що ворог регулярно проводить інформаційні операції аби дестабілізувати українське суспільство. Російські хакери також періодично атакують телекомунікаційні системи, щоб позбавити громадян доступу до мобільного звʼязку та інтернету.

Костін підкреслив, що ефективне та всебічне розслідування цих злочинів передбачає впровадження передових методів та практик, аби притягнути винних до відповідальності. Він додав, що досвід та підтримка американських колег у цих питаннях були б дуже цінними.

У СБУ заявили, що кіберфахівці заблокували поставки комплектуючих для партії російських "шахедів" і крилатих ракет15.03.24, 22:09 • [views_0]

Окрім розслідувань власне злочинів, на цій зустрічі сторони говорили про посилення співпраці у сфері захисту інтелектуальної власності та боротьби з організованою злочинністю в кіберпросторі.

Ми рішуче налаштовані й надалі посилювати роботу у цих сферах та впроваджувати інноваційні методи розслідування, аби зробити кіберпростір безпечнішим та ефективно протидіяти будь-яким новим загрозам,

 – наголосив Генпрокурор.

Тетяна Салганік

Війна