ponad-chvert-ukrayintsiv-u-polschi-pratsyuvali-nelegalno-opituvannya

Понад чверть українців у Польщі працювали нелегально - опитування

 • 9709 переглядiв

КИЇВ. 28 серпня. УНН. Більшість з громадян України, а саме 74% опитаних респондентів стверджує, що вони не працюватимуть у Польщі нелегально. Незаконно працювали 26% анкетованих. Про це повідомляє "Польське радіо" з посиланням на дослідження Фонду підтримки мігрантів на ринку праці (EWL S.A.), передає УНН.

23% зізналися, що погодяться на роботу без угоди, якщо завдяки цьому вони отримуватимуть більшу зарплатню. У свою чергу, 42% ствердило, що ніколи не погодиться на пропозицію незаконної праці.

Відповідно до дослідження, понад 70% українських працівників у Польщі не зіткнулося з нечесністю польських роботодавців. Водночас 29% анкетованих заявило, що мало досвід з нечесним ставленням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П’ята частина українців у Польщі не хоче повертатися додому – опитування

Більшість українців сподівається отримуватиме мінімальну погодинну ставку під час заробітків у Польщі, або навіть й меншу оплату праці. 41% чекає на 9-11 злотих нетто за годину. Мінімальна погодинна ставка у Польщі в 2018 році становить 13,70 злотих брутто, тобто 9,97 злотих нетто.

Щоб більше заробити, українці готові працювати у Польщі понаднормово. Щодругий опитаний воліє працювати від 10 до 12 годин на добу, а 37% - від 8 до 10 годин. Громадяни України готові працювати у Польщі також протягом вихідних днів: майже 50% - впродовж 6 днів на тиждень, а 8% - навіть 7 днів на тиждень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці працюють у кожній п'ятій фірмі у Польщі – дослідження

Українські Національні Новини

Економіка