ponad-dvi-tretyny-diaspornykh-shkil-ne-vykladaiut-istoriiu-ukrainy-sku

Понад дві третини діаспорних шкіл не викладають історію України - СКУ

 • 13779 переглядiв

67% шкіл діаспори не мають історії України як навчальної дисципліни у своїй навчальній програмі, повідомляє голова Світової координаційної виховно-освітньої ради Світового Конґресу Українців.

Наразі 67% діаспорних шкіл не мають у своєму розкладі такої навчальної дисципліни як історія України. Про це заявила голова Світової координаційної виховно-освітньої Ради Світового конгресу українців (СКВОР СКУ) Любов Любчик, передає УНН з посиланням на сторінку СКУ.

Деталі 

Відповідну інформацію голова СКВОР розповіла під час панельної дискусії "Українська школа за кордоном: вектор збереження української ідентичності" на саміті СКУ в Бухаресті. 

Зазначається, що працюють задля того, щоб зробити все, аби діти могли здобувати українську освіту та навчатися в українських школах закордоном, при цьому зберігаючи національну ідентичність.

01.02.24, 19:35 • [views_0]

Любов Любчик представила ключові освітні проєкти й ініціативи СКВОР спрямовані на забезпечення якісного навчання та озвучила рекомендацію СКВОР щодо включення історії України у перелік українознавчих предметів для вивчення у діаспорних школах.

67% діаспорних шкіл не мають у своєму розкладі такої навчальної дисципліни як історія України

 - наголосила голова СКВОР СКУ

Також на освітній сесії було презентовано структуру і концепцію Інформаційно-методичного посібника з історії України на допомогу освітян діаспори, який буде представлено для апробації уже з вересня 2024 року.

Доповнення

Серед поважних учасників панельної дискусії були Андрій Сташків, заступник міністра освіти і наук України (онлайн), Освітній омбудсмен Сергій Горбачов (онлайн), директорка Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою МІОК Ірина Ключковська, директор Української суботньої школи у Варшаві Олександр Пустовий, заступниця директорки МІОК Оксана Пʼятковська. Модерувала розмову Віцепрезидентка СКУ Наталія Пошивайло-Таулер.

Нагадаємо

У Мінреінтеграції кажуть, що Україна може запровадити єдиний електронний облік для ведення особових справ учнів, які виїхали за кордон.

04.04.24, 15:12 • [views_0]