popry-zahrozu-zaborony-v-ssha-kytaiska-materynska-kompaniia-ne-planuie-prodavaty-tiktok

Попри загрозу заборони в США китайська материнська компанія не планує продавати TikTok

 • 16363 переглядiв

ByteDance, китайська материнська компанія TikTok, не планує продавати надзвичайно популярний відеододаток, попри те, що США ухвалили закон, який вимагає його продажу або заборони в Америці.

Китайська материнська компанія TikTok ByteDance заявляє, що не має наміру продавати бізнес після того, як США ухвалили закон, який зобов'язує її продати надзвичайно популярний відеододаток або заборонити його в Америці, пише УНН з посиланням на BBC.

Деталі

"ByteDance не планує продавати TikTok", - написала компанія у своєму офіційному акаунті в Toutiao, що належить їй соціальної мережі.

TikTok не відразу відповів на запит BBC про коментарі.

Раніше цього тижня TikTok заявив, що оскаржуватиме в суді "неконституційний" закон.

Гендиректор TikTok розраховує перемогти обмеження США: "Ми нікуди не підемо"24.04.24, 18:42 • [views_0]

Заява ByteDance була зроблена у відповідь на статтю на вебсайті технологічної індустрії The Information, e якій говорилося, що Bytedance вивчає потенційний продаж TikTok у США без алгоритму, який його підтримує.

"Повідомлення закордонних ЗМІ про продаж ByteDance TikTok не відповідають дійсності", - заявила компанія в повідомленні, яке включало знімок екрану статті з надрукованими на ній китайськими ієрогліфами, що означають "неправдиві чутки".

Закон про продаж чи заборону було підписано президентом США Джо Байденом у середу.

Байден підписав закон про потенційну заборону TikTok у США. Його кампанія все одно планує залишитися в застосунку25.04.24, 17:56 • [views_0]

Доповнення

Посилення контролю Пекіна над приватними компаніями викликало занепокоєння в США та інших західних країнах з приводу ступеня контролю Комуністичної партії Китаю над ByteDance та даними, які вона зберігає.

TikTok неодноразово спростовував твердження про те, що китайський уряд контролює ByteDance.

"Ми впевнені в собі і продовжуватимемо боротися за ваші права в судах", - сказав керівник TikTok Шу Цзи Чу у відео, опублікованому на платформі цього тижня.

"Факти та Конституція на нашому боці… будьте певні, ми нікуди не дінемося", - вказав він.

За даними TikTok, китайський засновник ByteDance має 20% акцій через контрольний пакет акцій компанії.

Близько 60% належить інституційним інвесторам, включаючи великі інвестиційні компанії США Carlyle Group, General Atlantic та Susquehanna International Group.

Решта 20% належить співробітникам ByteDance по всьому світу, а троє з п'яти членів ради директорів ByteDance - американці.

Китайський уряд також відкинув подібні побоювання як параною і попередив, що заборона TikTok "неминуче відгукнеться, щоб вкусити США".

Однак TikTok не загрожує негайна заборона в США.

Новий закон дає ByteDance дев'ять місяців на продаж бізнесу та додатковий тримісячний пільговий період, перш ніж потенційна заборона може бути введена в дію.

Це означає, що крайній термін продажу, швидше за все, настане десь у 2025 році, після того, як переможець президентських виборів 2024 року вступить на посаду.