poroshenko-merkel-ta-makron-obgovorili-pidgotovku-do-provedennya-samitu-ukrayina-nato

Порошенко, Меркель та Макрон обговорили підготовку до проведення саміту Україна-НАТО

 • 10162 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Президент України Петро Порошенко обговорив з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель та Президентом Франції Еммануелем Макроном підготовку про проведення саміту Україна-НАТО в рамках саміту НАТО в Брюсселі. Про це Порошенко заявив за підсумками переговорів з Меркель та Макроном, передає УНН.

"Ми чітко заявили, що наш шлях – це євроінтеграція, наш шлях – трансатлантична інтеграція. До речі ми обговорили і підготовку до проведення саміту Україна-НАТО в рамках саміту НАТО у Брюсселі, ми узгодили інші міжнародні зустрічі, і я дуже тішуся, що проукраїнська коаліція світу буде говорити одним голосом", - заявив Порошенко.

Також,за словами Президента, Україна зараз має ширшу підтримку в Європейському союзі в питання будівництва "Північного потоку-2"

"Щодо "Північного потоку-2" – звичайно, що ми підняли цю тему, ми піднімали це і під час переговорів з Німеччиною, і під час переговорів з Францією, і під час переговорів з Європейською Комісією. І зараз це буде одна з тем, яка буде обговорюватися. Я хочу наголосили, що це складає небезпеку не лише для України, і не тільки фінансово. Це небезпека геостратегічна, це небезпека в тому числі і оборонна і газотранспортна система України – це також один з елементів стримування агресора і неможливо безвідповідально ставитися до цієї надзвичайно важливої функції. І мені надзвичайно приємно, що ми маємо зараз ширшу підтримку в ЄС", - повідомив Порошенко.

Як повідомляв УНН, у понеділок у новому приміщенні штаб-квартири НАТО відбулося засідання комісії Україна — НАТО на рівні заступників постійних представників за участі Голови правління НАК “Нафтогаз України” Андрія Коболєва.

Українські Національні Новини

Політика