poroshenko-nazvav-pivnichniy-potik-2-zagrozoyu-dlya-yevropi

Порошенко назвав "Північний потік-2" загрозою для Європи

 • 16522 переглядiв

КИЇВ. 13 грудня. УНН. Польща підтримує позицію "Північного потоку-2", який несе загрозу енергетичній безпеці не лише її та України, але усієї Європи. Про це сказав президент України Петро Порошенко, виступаючи в Харкові на спільній конференції з польським президентом Анжеєм Дудою, передає кореспондент УНН.

“Важливим є формат співпраці і в питаннях енергетичної безпеки, ми дуже вдячні Польщі за спільну позицію відносно "Північного потоку-2" (Nord Stream-2) — це є загроза не лише для енергетичної безпеки України чи Польщі, але й загроза для енергетичної безпеки всієї Європи”, — сказав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща абсолютно проти будівництва “Північного потоку-2” - Дуда

Президент зазначив, що Nord Stream-2 є абсолютно політичним проектом, але співпраця України та Польщі з західними партнерами зможуть забезпечити енергетичну безпеку двох держав.

“Це (Nord Stream-2 — ред.) — абсолютно політичний проект, і спільний голос України і Польщі разом з нашими партнерами з ЄС і США, я сподіваюсь, що будуть достатньо ефективними в подальших наших кроках щодо енергетичної безпеки”, — підкреслив він.

Як повідомляв УНН, голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що спільний лист до Європейського Союзу від парламентів України та Польщі щодо неприпустимості газогону "Північний потік-2" узгоджено.

Українські Національні Новини

Політика