poroshenko-oplachuvav-advokata-trampa-dlya-organizatsiyi-peregovoriv-z-bilim-domom-zmi

Порошенко "оплачував" адвоката Трампа для організації переговорів з Білим домом - ЗМІ

 • 10947 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. За словами джерел в Києві, близьких до тих, хто залучений до цього процесу, особисто адвокат Дональда Трампа, Майкл Коен, отримав секретний платіж в розмірі не менше 400 000 доларів (300 000 фунтів стерлінгів) для організації переговорів між президентом України і президентом Трампом. Про це йдеться в розслідуванні ВВС.

Як зазначає видання, за словами джерел, оплата була організована посередниками, які діють для лідера України Петра Порошенка, хоча пан Коен не був зареєстрований в якості представника України, відповідно до вимог законодавства США.

ЗМІ нагадує, що зустріч в Білому домі відбулася в червні минулого року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розслідування "панамських документів" призупинили

"Незабаром після того, як Президент України повернувся додому, антикорупційне агентство його країни припинило розслідування щодо колишнього менеджера кампанії Трампа Пола Манафорта. Високопоставлений співробітник української розвідки в адміністрації пана Порошенка розповів, що сталося до візиту в Білий дім.
Містера Коена привезли, сказав він, тому що зареєстровані лобісти і посольства України у Вашингтоні могли б отримати для пана Порошенка трохи більше, ніж коротку фотографію з містером Трампом. Пану Порошенко потрібно було щось, що можна було б назвати "переговорами", - йдеться в матеріалі.

За інформацією ЗМІ, пан Порошенко вирішив створити зворотний канал для містера Трампа. Завдання було віддано колишньому помічнику, який попросив лояльного українського депутата про допомогу.

"Він, в свою чергу, використовував особисті контакти в єврейській благодійній організації в штаті Нью-Йорк, Хабад з Порт-Вашингтона. Це в кінцевому підсумку привело до Майкла Коена, адвокату президента ... Містеру Коену було виплачено 400 000 доларів", - йдеться в матеріалі.

У той же час, ЗМІ зазначає, що немає ніяких припущень, що містер Трамп знав про оплату.

"Друге джерело в Києві дало ті ж деталі, за винятком того, що загальна сума, виплачена панові Коену, становила 600 тис. доларів", - пише видання.

Відзначимо, що в Адміністрації Президента України ще не надали коментарів щодо цієї публікації.

Українські Національні Новини

Політика