poroshenko-pitannya-mirotvorchoyi-misiyi-na-donbasi-neobkhidno-obgovoriti-v-ramkakh-normandskogo-formatu

Порошенко: питання миротворчої місії на Донбасі необхідно обговорити в рамках "нормандського формату"

 • 6496 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. Питання запровадження миротворчої місії на Донбасі необхідно обговорити в рамках "нормандського формату". Про це Президент України Петро Порошенко заявив під час спільного брифінгу з Президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром, передає УНН.

"Ми сьогодні маємо дуже ефективно координувати наші дії з нашими партнерами, включно з Францією, Великобританією та Сполученими Штатами Америки, які є країнами-гарантами Будапештського меморандуму, щоб ця місія розпочала роботу вже цього року. Ми безумовно маємо обговорити його в рамках "нормандського формату", я ініціюю його якнайбільш скоріше скликання найближчим часом", - заявив Порошенко.

Як повідомляв УНН, представник Адміністрації Президента України Петра Порошенка 1 червня від’їжджає до Берліна для проведення підготовки зустрічі в "нормандському форматі".

Нагадаємо, після зустрічі Президента України Петра Порошенка в Аахені з лідерами Німеччини та Франції, а також після низки інших переговорів нормандський процес має одержати новий статус активності. Про це сказав президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр у Києві під час спільного виступу з Президентом України Петром Порошенком.

Українські Національні Новини

Політика