poroshenko-pro-rishennya-schodo-borgu-yanukovicha-ukrayina-ne-maye-rozplachuvatisya-za-khabari-putina

Порошенко про рішення щодо “боргу Януковича”: Україна не має розплачуватися за хабарі Путіна

 • 11624 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Україна не повинна розплачуватися за хабарі, які президент Росії Володимир Путін давав екс-президенту України Віктору Януковичу за відмову від євроінтеграції. Так Президент України Петро Порошенко прокоментував рішення суду Англії щодо “боргу Януковича”, передає УНН.

"Україна не повинна розплачуватися за хабарі, які Путін давав Януковичу за відмову від євроінтеграції. Відстоюємо свою правоту в міжнародних судах", - написав Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

Відповідне рішення суду прокоментував і Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Справу про "борг Януковича" перед Російською Федерацією повернули в суд першої інстанції. Вимога Кремля віддати 3 млрд дол., виданих Києву наприкінці 2013 року, не задоволена. Натомість відновлено наше право називати речі своїми іменами", - написав Гройсман.

За його словами, той "кредит став прямим підкупом тодішнього керівництва нашої держави".

"Гроші дали в обмін на відмову від європейського вектору розвитку України і фактичну здачу інтересів українців. П’ять років тому проти нас скоїли черговий злочин. Час посилити позиції і відновити справедливість", - резюмував Гройсман.

Нагадаємо, 14 вересня Апеляційний суд Англії задовольнив скаргу України в суперечці з Росією щодо єврооблігацій на 3 мільярди доларів, які називають “боргом Януковича”.

Українські Національні Новини

Політика