poroshenko-rozpoviv-koli-antikoruptsiyniy-sud-rozpochne-robotu

Порошенко розповів, коли Антикорупційний суд розпочне роботу

 • 9876 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Вища рада правосуддя запустить Антикорупційний суд щойно набереться необхідна кількість суддів – 35 осіб. Про це Президент України Петро Порошенко заявив під час зустрічі зі студентами КНУ ім. Тараса Шевченка, передає УНН.

"Я не виключаю, що формування Антикорупційного суду буде в два етапи. Написано, що він може бути з будь-якою кількістю суддів, але не менше 35 осіб. Для того, що почати, я впевнений, що Вища кваліфікаційна комісія, Вища рада правосуддя, запустить суд, як тільки буде сформовано 35 осіб. І я сподіваюсь, що це дасть такий потужний профілактичний ефект, що у нас рівень корупції значно зменшиться, і для більшості суддів роботи не буде", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, 7 червня Верховна Рада ухвалила президентський законопроект про Вищий антикорупційний суд.

Як повідомляв УНН, Сполучені Штати повністю підтримають висновки Міжнародного валютного Фонду щодо закону про Антикорупційний суд і подальшого надання Україні траншу в розмірі 1,9 млрд доларів.

В свою чергу у Міжнародному Валютному Фонді заявили, що проведуть аналіз законопроекту про Антикорупційний суд на предмет його відповідності домовленостям.

Українські Національні Новини

Політика