poroshenko-vidklikav-zakonoproekt-pro-pripinennya-gromadyanstva-cherez-vibori-rf-u-krimu

Президент відкликав законопроект про припинення громадянства через "вибори" у Криму

 • 9324 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Президент України Петро Порошенко відкликав законопроект №8297, який передбачає припинення українського громадянства за участь у голосуванні під час так званих "виборів" на території анексованого Криму. Відповідні зміни датовано 16 травня поточного року. Про це йдеться у реєстрі законопроектів на сайті Верховної Ради, повідомляє УНН

Документ був внесений 19 квітня. Він визначав, що “автоматичне” отримання російського громадянства жителями Криму не є добровільним, але голосування на виборах в Криму ставало б підставою для втрати громадянства України. Факт голосування повинен був бути зафіксований в публічних реєстрах або офіційних виданнях.

Також підставою для втрати українського паспорта стало б використання при в’їзді/виїзді і на території України іноземного паспорта, зафіксоване державною прикордонною службою або іншим держорганом.

Крім того, законопроект обмежував коло осіб, які отримують громадянство за територіальним походженням.

Для іноземця, який перебуває в шлюбі з громадянином України і бажає отримати громадянство, збільшився б мінімально необхідний термін перебування в шлюбі з двох до трьох років. Іноземці, які отримали українське громадянство, зобов’язані були б протягом місяця повернути паспорт іноземної держави його уповноваженим органам і в 10-денний термін повідомити про це Україну.

Нагадаємо, вибори російського президента відбулися 18 березня. 20 квітня президент України Петро Порошенко запропонував Верховній Раді проект закону, яким передбачається втрата українського громадянства людиною, яка брала участь у "виборах" в анексованому Криму.

Українські Національні Новини

Політика