poroshenko-zustrich-v-normandskomu-formati-mozhna-provesti-vzhe-na-pochatku-chervnya

Порошенко: зустріч в "нормандському форматі" можна провести вже на початку червня

 • 11558 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Зустріч в "нормандському форматі" можна провести вже на початку червня. Про це під час спільної прес-конференції з президентом Словенії Борутом Пахором заявив Президент України Петро Порошенко, передає УНН.

"Буде зроблена спроба погодити такий порядок денний для підготовки зустрічі в "нормандському форматі". Я, наприклад, вважаю, що її можна провести вже на початку червня. Наскільки мої надії будуть реалізовані, будемо знати вже 23-24 травня, коли спроби попереднього погодження будуть реалізовані", - заявив Порошенко.

Також Порошенко зазначив, що на цій зустрічі обов’язково має бути розглянуте питання про запровадження миротворчої місії на Донбасі.

"Ми детально проговорили можливий порядок денний зустрічі в "нормандському форматі", але й наголосили на тому, що ця зустріч не має бути зустріччю ради зустрічі. Зустріччю, де ми маємо напрацювати проекти рішень. І в першу чергу, безумовно, це проект рішення, яким чином забезпечити безпековий компонент мінських домовленостей, значну частину яких має скласти рішення Ради безпеки ООН по миротворчим силам на окупованому Донбасі", - зазначив Порошенко.

За словами Президента, миротворча місія ООН на Донбасі – це єдиний можливий спосіб для початку підготовки проведення місцевих виборів на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

"Це найбільш ефективний і єдиний можливий спосіб для того, щоб нарешті розпочати процес підготовки до місцевих виборів під контролем міжнародних сил забезпечення миру. В інших випадках ніхто не зможе ні проводити кампанію з українських представників, ні мати доступу до мас медіа, ні забезпечити зустрічі, ні проконтролювати вільне волевиявлення громадян", - заявив Порошенко.

Як повідомляв УНН, Президент України Петро Порошенко обговорив з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном проведення наступної зустрічі у "нормандському форматі". Найімовірніше, вона відбудеться в Парижі.

Українські Національні Новини

Політика