poroshenko-zvernuvsya-do-uryadu-ta-minfinu-schob-vidkriti-finansuvannya-po-stvorennyu-aks

Порошенко звернувся до уряду та Мінфіну, щоб відкрити фінансування по створенню АКС

 • 9409 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Президент України Петро Порошенко звернувся до уряду і Міністерства фінансів, щоб відкрити фінансування по створенню Антикорупційного суду. Про це він заявив під час виступу у ВРУ, передає УНН.

"Багато хто мене критикував, коли я звернувся з проханням завершити процедуру створення антикорупційного суду вже в 2018 році. Це не є обіцянка. Це є наша з вами спільна справа. Хочу звернутися до уряду і Міністерства фінансів для того, щоб відкрити фінансування по створенню антикорупційного суду. Хочу звернутися до міжнародних організацій, які вже зараз мають запропонувати Вищій кваліфікаційній комісії суддів відповідних кандидатів до міжнародної ради експертів, яка буду відігравати центральну роль в формуванні суду разом з Вищою кваліфікаційною комісією суддів", - сказав він.

"Це є перемога. Перемога України, перемога українського народу, моя перемога, як Президента України, перемога українського парламенту, на чолі з головою ВРУ Андрієм Парубієм. Перемога українського уряду, на чолі з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом. І перемога кожного народного депутата з 315, який проголосував за президентський законопроект і сьогодні відкрив зелене світло створенню вищого Антикорупційного суду України. Мої вітання вам", - заявив Порошенко.

Як повідомляв УНН, Верховна Рада ухвалила президентський законопроект про Вищий антикорупційний суд. За відповідне рішення проголосували 315 народних депутатів.

Українські Національні Новини

Політика