posadovtsyam-derzhgeokadastru-na-zakarpatti-povidomili-pro-pidozru

Посадовцям Держгеокадастру на Закарпатті повідомили про підозру

 • 8750 переглядiв

УЖГОРОД-КИЇВ. 4 травня. УНН. Посадовцям ГУ Держгеокадастру у Закарпатській області повідомили про підозру у вчиненні корупційного злочину. Про це повідомив на своїй сторінці у соцмережі Facebook речник Генпрокуратури України Андрій Лисенко, передає УНН.

Як зазначив речник, службові особи підозрюються у вимаганні й отриманні хабара за сприяння у виділенні земельних ділянок у Воловецькому районі під будівництво бази відпочинку. Свої послуги стосовно сприяння в отриманні земельних ділянок співробітники ГУ Держгеокадастру у Закарпатській області оцінили в 270 тис. доларів США. 2 травня після отримання другої частини неправомірної вигоди в розмірі 117 500 доларів США двоє спільників були затримані правоохоронцями.

"3 травня 2018 року вказаним особам повідомлено про підозру: керівнику – за ч. 4 ст. 368 КК України – одержання службовою особою неправомірної вигоди, за попередньою змовою групою осіб в особливо великому розмірі а працівнику – за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України – пособництво в одержанні службовою особою неправомірної вигоди, за попередньою змовою групою осіб в особливо великому розмірі. 4.05.2018 прокурором у кримінальному провадженні погоджено клопотання слідчого про застосування до підозрюваних запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою, які вручено стороні захисту і подано до Печерського районного суду м. Києва для розгляду по суті, а також про відсторонення підозрюваних від займаних посад", - йдеться у повідомленні А. Лисенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал з Держгеокадастром на Закарпатті: у ГПУ розповіли подробиці корупційної схеми

Нагадаємо, на хабарі у 200 тис. доларів затримали керівника та заступників управління Держгеокадастру в Закарпатській області. У зв'язку з цим у Закарпатську ОДА прийшли з обшуками. Факт проведення обшуків підтвердили у ГПУ. Однак у ГУ Держгеокадастру у Закарпатській області інформацію про затримання на хабарі у 200 тисяч доларів керівництва управління спростували

Українські Національні Новини

Кримінал та НП