posol-frantsiyi-u-ssha-rosiyska-mashina-feykovikh-novin-bozhevoliye

Посол Франції у США: російська машина "фейкових новин" божеволіє

 • 8811 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Посол Франції в Сполучених Штатах у вівторок звинуватив Москву в поширенні фейкових новин після того, як міністерство оборони Росії заявило, що французький фрегат в Середземному морі запустив ракети по Сирії, передає УНН з посиланням на Reuters.

Зазначається, що російське міноборони спочатку заявило, що ізраїльські військові літаки збили російський літак і що російські радіолокаційні системи виявили ракети, запущені з французького фрегата "Овернь"(з франц. Auvergne).

Міністерство пізніше заявило, що літак був збитий сирійськими зенітними системами, про що президент Володимир Путін заявив, що це було результатом трагічних та випадкових обставин.

"Російська машина "фейкових новин" стає божевільною: звинувачує французів у тому, що вони збили російський літак (який, фактично, став жертвою сирійського "дружнього вогню")", - заявив французький посол у Вашингтоні Джерар Ароз.

Представник французької армії Патрік Штайгер заперечив, що Франція була причетна до інцидента чи в принципі запускала будь-яку ракету, але кілька годин російські ЗМІ продовжували ставити це питання.

Нагадаємо, раніше джерело CNN повідомило, що російський Іл-20, який зник увечері 17 вересня над Середземним морем, був збитий сирійською ППО. За його словами, останні намагалися зупинити атаку ізраїльської авіації в провінцію Латакія і випадково потрапили в російський літак.

Пізніше у вівторок у Міноборони РФ підтвердили, що російський військовий літак Іл-20 був збитий над Середземним морем системою ППО Сирії, оскільки російським літаком прикривалися винищувачі F-16 Ізраїлю.

Українські Національні Новини

Новини Світу