posol-yes-zrobiv-zayavu-schodo-borotbi-ukrayini-z-koruptsiyeyu

Посол ЄС зробив заяву щодо боротьби України з корупцією

 • 17119 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. У Європейському Союзі відзначають прогрес в процесі реформ України, проте в сфері верховенства права і боротьби з корупцією все ще зроблено недостатньо. Про це у п'ятницю під час круглого столу наголосив посол ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі, передає корреспондент УНН.

"Ми знаємо, багато чого було зроблено, проте багато чого ще належить зробити в зв’язку з верховенством права. У цій сфері ми наразі обговорюємо з українськими чиновниками впровадження якнайшвидше Антикорупційного суду, який ми узгодили з Радою Європи, рекомендаціями Венеційської комісії. Дуже важливо впровадити необхідні реформи в сфері верховенства права та боротьби з корупцією, тому що в Україні наразі економічне зростання зберігається на рівні 2,5%", - заявив посол ЄС.

З його слів, такого рівня недостатньо для створення нових робочих місць, яких потребує українська молодь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генпрокурор розповів про розбіжності з МВФ щодо Антикорупційного суду

"Якщо ви хочете створити необхідну кількість робочих місць, необхідно досягти економічного зростання на рівні близько 5-6%. Для цього вам необхідно залучати іноземних інвесторів", - сказав він.

За словами Мінгареллі, для того, щоб залучити іноземних інвесторів, необхідно, щоб останні вірили, що в країні поважають верховенство права, а для цього необхідно досягти успіху в боротьбі з корупцією.

"Для цього ми дуже наполегливо рекомендуємо у діалозі з представниками цієї країни робити більше в сфері боротьбі з корупцією і верховенства права", - наголосив посол.

Нагадаємо, у НАТО заявили, що Україна має боротись з корупцією наполегливіше.

Українські Національні Новини

Політика