posolstvo-ssha-ne-tisne-na-nabu-m-yovanovich

Посольство США не тисне на НАБУ – Йованович

 • 11801 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Посольство США не тисне на НАБУ, але продовжує надалі допомагати цьому антикорупційному органу. Про це в інтерв’ю одному з українських телеканалів заявила посол США в Україні Марі Йованович, повідомляє УНН.

“Я б не сказала, що у нас є влада над НАБУ. Коли президент Порошенко і колишній прем’єр Яценюк створили НАБУ, ВР проголосувала за це, звичайно, були потрібні ресурси, тренінги і саме ми надавали їх. Ми і надалі допомагаємо, включно і через ФБР, але НАБУ керується власноруч. Можу вам сказати відверто, що багато всіх просили вплинути на НАБУ. Так чи інакше, ми цього не робимо. Адже наші інстанції так не працюють і ми вважаємо, так не має працювати правоохоронна система в Україні. Про жоден тиск чи вплив — не може бути мови. Якби ми почали впливати, то саме існування антикорупційного органу як НАБУ потрапило б під сумнів”, — наголосила посол.

На запитання як часто вона спілкується з очільниками НАБУ та САП, посол відповіла: “Не так вже й часто. Правду кажучи, ми маємо персонал у посольстві, який цим займається”.

Також, за її словами, тема розмов з керівниками цих антикорупційних органів переважно стосується технічної допомоги.

Як раніше повідомляв УНН, посол США в Україні Марі Йованович спростувала чутки, що у посольстві та резиденції США є таємна кімната, куди задля виховної роботи викликають українських політиків. Про це вона заявила в інтерв’ю одному з українських телеканалів.

Українські Національні Новини

Політика