povin-v-oae-ta-omani-zabrala-zhyttia-shchonaimenshe-20-osib

"Потоп" в ОАЕ та Омані забрав життя щонайменше 20 людей

 • 43137 переглядiв

Злива в ОАЕ та Омані забрала життя щонайменше 20 осіб, спричинила масштабні повені, паралізувала міста і призвела до сотень скасувань і затримок рейсів в аеропорту Дубая.

Цього тижня безперервна злива обрушилася на Об'єднані Арабські Емірати й Оман, унаслідок чого загинуло щонайменше 20 осіб і що призвело до безлічі затримок і скасувань рейсів в аеропорту Дубая, а також паралізувало інші міста, пише УНН із посиланням на The New York Times.

Деталі

Шторм спочатку обрушився на Оман у неділю, забравши життя 19 осіб, спричинивши широкомасштабні раптові повені та перетворивши вулиці на бурхливі річки в столиці Маскаті.

В ОАЕ, де випала найбільша кількість опадів за 75 років, у місті Рас-ель-Хайма загинула одна людина, і влада закликала жителів залишатися вдома. На відео з місця подій було видно, як автомобілі затонули на заблокованих шосе, а літаки вирулюють затопленими злітно-посадковими смугами.

16.04.2024, 19:18 • [views_0]

За даними сервісу FlightAware, у середу загалом було скасовано понад 270 рейсів в аеропорт Дубая і з нього, ще 370 рейсів було затримано, пише BBC.

В Омані, як і в ОАЕ, зазвичай випадає мало опадів. Середньорічна кількість опадів коливається від 150 до 300 мм на півночі країни.

17.04.2024, 12:50 • [views_0]

Сильні дощі останніми днями також обрушилися на Саудівську Аравію і Бахрейн.

Подібним погодним явищам сприяють багато чинників, зокрема потепління, спричинене зміною клімату, - воно робить екстремальні опади більш імовірними.

Юлія Шрамко

Новини Світу