povistku-pro-viklik-o-klimenka-u-viyskovu-prokuraturu-opublikuvali-v-uryadovomu-kuryeri

Повістку про виклик О.Клименка у військову прокуратуру опублікували в "Урядовому кур'єрі"

 • 10693 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Повістку про виклик екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка у Головну військову прокуратуру Генеральної прокуратури України опублікували у виданні центральних органів виконавчої влади "Урядовий кур'єр". Відповідне повідомлення оприлюднено у газеті від 10 березня, передає УНН.

Як зазначається, О.Клименка викликали до другого слідчого відділу слідчого управління Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України о 10:00 14 березня "для участі у слідчих та процесуальних діях у кримінальному провадженні... як підозрюваного".

Як повідомляв УНН, Головною військовою прокуратурою ГПУ здійснюється спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою О.Клименка у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч.4 ст.28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.4 ст.28, ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво), ч.4 ст.28, ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України.

Нагадаємо, екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко підозрюється у тому, що у період квітня 2012-вересня 2013 років, займаючи посади голови ДПС (Міністерства доходів і зборів) України у складі створеної та очолюваної екс-президентом України Віктором Януковичем злочинної організації, зловживаючи службовим становищем, діючи з корисливих мотивів, шляхом реалізації розробленого злочинного плану та злочинної схеми заволодів коштами державного бюджету на загальну суму 3 166 090 тис. грн, шляхом незаконного відшкодування ПДВ на рахунки фіктивних підприємств в особливо великому розмірі, які було розподілено між учасниками злочинної організації.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП