povnomasshtabne-vtorgnennya-rf-v-ukrayinu-zagrozhuvalo-b-rosiyanam-tsilkovitim-torgovim-embargo-ekspert

Повномасштабне вторгнення РФ в Україну загрожувало б росіянам цілковитим торговим ембарго - експерт

 • 22538 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Повномасштабне вторгнення Російської Федерації на територію України загрожувало б росіянам цілковитим торгівельним ембарго від західних країн. Таку думку висловив у коментарі УНН політичний експерт Тарас Чорновіл.

На думку експерта, одним із запобіжників, чому росіяни не розпочали повномасштабного вторгнення на українську територію було, в тому числі, і ризик втратити транзит російського газу територією України.

"Запобіжний фактор такий існував у плані транзиту (газу територією України - ред.), але він не був основним. Найголовніше все-таки було те, що було розуміння, якщо буде пряме повноцінне вторгнення, повноцінна війна, яку вже не можна буде ніяк камуфлювати, і відповідно не можна буде сподіватися на толерування від західних партнерів", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна і Польща доводитимуть Д.Трампу необхідність замороження "Північного потоку-2"

У випадку реальної війни, вважає Т.Чорновіл, припиняється транзит російського газу до ЄС територією України і, паралельно з цим, загострюються відносини Росії з західними партнерами.

"Частково у зв’язку з тим, що зникає транзит і в них виникають проблеми, частково через те, що повністю руйнується світова система безпеки. Можна було очікувати те, що санкції, які Росія якось ще може пережити, воно буде змінене на таке явище як ембарго. І це було б занадто руйнівним фактором. Тому, я думаю, тут був цілий комплекс причин, чому Росія не відважилася на крупномасштабну війну. Саме в розумінні того, що частково і через ліквідацію тоді транзиту, але і з інших причин – настане реальне ембарго повністю на торгівлю з Росією", - переконаний експерт.

Раніше голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв в інтерв’ю The Wall Street Journal висловив переконання, що одна з причин, чому росіяни не розпочали повномасштабний напад на Україну, є наявність газотранзитного шляху. Також він підкреслив важливість недопущення втілення російського проекту "Північний потік-2".

Українські Національні Новини

Політика