pozhezha-u-biliy-tserkvi-u-politsiyi-rozpovili-podrobitsi

Пожежа у Білій Церкві: у поліції розповіли подробиці

 • 9067 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. За фактом пожежі на складі у Білій Церкві, в результаті якої постраждало четверо людей, відкрите кримінальне провадження щодо порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки. Про це УНН повідомили у прес-службі ГУ НП у Київській області.

У поліції зазначили, що 3 травня о 17:46 отримали повідомлення про те, що в промзоні міста в одному зі складських приміщень сталося займання цистерни з невідомою речовиною. На місці події було встановлено, що складське приміщення орендоване для роздрібної та оптової торгівлі лакофарбовою продукцією.

"Поки що з невстановлених причин з цистерни, яка була наповнена невідомою речовиною, зірвало кришку, яка пролетіла майже 200 м і на території сусіднього підприємства травмувала працівницю. Після чого сталося загорання ємкості", - повідомили у поліції.

У результаті пожежі, як зазначається, дві працівниці складу отримали термічні опіки різного ступеня тяжкості. Одна з них з тяжкими опіками перебуває в реанімаційному відділенні лікарні.

Також під час ліквідації пожежі постраждав рятувальник – отруївся продуктами горіння. Зараз за його життя борються медичні працівники.

За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 270 Кримінального кодексу України (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, якщо воно спричинило виникнення пожежі, якою заподіяно шкоду здоров'ю людей або майнову шкоду у великому розмірі). Наразі на місці події проводять обстеження працівники поліції, фахівці-експерти, з’ясовуються причини пожежі, умови зберігання легкозаймистих речовин.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП