pozhezha-v-kemerovo-dveri-buli-zablokovani-okhoronets-vimknuv-signalizatsiyu

Пожежа в Кемерово: двері були заблоковані, охоронець вимкнув сигналізацію

 • 12022 переглядiв

КИЇВ. 26 березня. УНН. Співробітник приватного охоронного підприємства вимкнув оповіщення про пожежу у ТЦ "Зимова вишня" в Кемерово. Про це повідомила представник Слідчого комітета Росії Світлана Петренко, передає УНН.

СК РФ повідомив про п'ятого фігуранта справи про пожежу в торгово-розважальному центрі "Зимова вишня" в Кемерово. Як повідомила Петренко, ним став "співробітник приватного охоронного підприємства (ПОП), який при отриманні сигналу про пожежу відключив систему оповіщення".

Крім того, як повідомили в комітеті, пожежні виходи в ТЦ були заблоковані. Як повідомляє видання, серйозні порушення були допущені як при введенні комплексу в експлуатацію, так і в процесі роботи.

Зазначимо, наразі затримано і допитано четверо підозрюваних, зокрема технічний директор компанії-власника будівлі, орендар приміщення, в якому, імовірно, був епіцентр загоряння, співробітник і керівник організації, що займалася обслуговуванням пожежної сигналізації.

Питання про затримання п'ятого підозрюваного - співробітника ПОП, вирішується.

Нагадаємо, на місці пожежі в торговому центрі "Зимова вишня" в Кемерово виявили 64 тіла, однак загиблих може бути більше.

У консульстві України в Новосибірську повідомили, що серед 15 опізнаних загиблих іноземців, зокрема українців, немає.

Пожежа сталася 25 березня.

Українські Національні Новини

Новини Світу