pozichalnikam-banku-mikhaylivskiy-rozpovili-yak-povernuti-svoyi-koshti-z-fondu-garantuvannya-vkladiv

Позичальникам банку “Михайлівський” розповіли, як повернути свої кошти з Фонду гарантування вкладів

 • 18358 переглядiв

КИЇВ. 20 червня. УНН. Позичальники банку “Михайлівський” можуть самостійно повернути свої кошти, помилково перераховані Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Про це повідомили у фінансовій компанії “Фагор”, що володіє кредитним портфелем банку “Михайлівський”, передає УНН.

Для повернення коштів позичальникам необхідно написати заяву, зразок якої опубліковано на сайті “Фагору”.

“У травні поточного року одразу дві судові інстанції визнали “Фагор” законним власником кредитного портфелю банку “Михайлівський”. Натомість Фонду гарантування вкладів фізосіб, так само як і тимчасовій адміністрації банку “Михайлівський”, заборонено стягувати кошти з позичальників.

Йдеться про рішення Вищого адміністративного суду України, який визнав правомірним продаж кредитного портфелю банку “Михайлівський” фінансовим компаніям

А також про рішення Господарського суду міста Києва, який визнав “Фагор” законним власником прав вимоги за кредитами банку “Михайлівський”. 

Для тих позичальників, хто протягом процедури ліквідації помилково сплатив свої кошти за реквізитами Фонду гарантування вкладів фізосіб та/або банку “Михайлівський”, публікуємо зразок заяви на їх повернення.

У випадку, якщо Фонд гарантування вкладів фізосіб або уповноважена особа на ліквідацію банку “Михайлівський” відмовляються повертати кошти – позичальникам слід звернутися до правоохоронних органів та суду”, - зазначили у “Фагорі”.

Нагадаємо, суди визнали правомірним продаж кредитного портфелю банку “Михайлівський” фінансовим компаніям. Відтак, Фонд гарантування вкладів фізосіб позбавлений права приймати кошти від позичальників. Кредитна заборгованість банку “Михайлівський”, за рішенням суду, має погашатися за реквізитами фінкомпанії “Фагор”

Українські Національні Новини

Економіка