pratsivnik-sumskoyi-prokuraturi-vimagav-u-pidpriyemtsya-schomisyachnu-daninu

Працівник Сумської прокуратури вимагав у підприємця щомісячну "данину"

 • 10682 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. Співробітник Сумської місцевої прокуратури вимагав в одного із підприємств щомісячну “данину” в розмірі 10 тис. грн за непроведення обшуків та неперешкоджання у підприємницькій діяльності. Про це передає УНН з посиланням на прес-службу прокуратури Сумської області.

Прокуратурою Сумської області спільно із інспекцією Генеральної прокуратури України та управлінням СБУ в області викрито факт вимагання та отримання неправомірної вигоди працівником Сумської місцевої прокуратури.

"Працюючи у прокуратурі він вимагав в одного із підприємств щомісячну “данину” в розмірі 10 тис. грн за непроведення обшуків та неперешкоджання у підприємницькій діяльності", - йдеться у повідомленні. 

Незаконні дії задокументовано. Наразі триває досудове розслідування за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, проводяться обшуки, а також вирішується питання про оголошення підозри, обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Нагадаємо, що санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання покарання у виді позбавлення волі на строк до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльність на строк до 3-ьох років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв УНН 16 червня, у Харкові затримали поліцейського-хабарника, який катував людину.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП