pravlyachikh-sotsialistiv-ispaniyi-skolikhnuv-khabarnitskiy-skandal

Правлячих соціалістів Іспанії сколихнув хабарницький скандал

 • 1002623 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Скандал, пов'язаний з наркотиками, проституцією та відкатами за громадські роботи, сколихнув правлячих соціалістів Іспанії напередодні загальних виборів наприкінці року, на яких, за опитуваннями, партія боротиметься за перемогу. Про це пише AFP, передає УНН.

Деталі

В основі справи лежить Хуан Бернардо Фуентес, який був змушений піти у відставку з посади депутата-соціаліста з Канарських островів.

Прокуратура стверджує, що 60-річний чоловік, також відомий як Тіто Берні, збирав відкати з бізнесменів в обмін на отримання державних контрактів з європейських фондів і звільнення від медичних оглядів під час кризи Covid-19.

Щоб скористатися цією схемою, бізнесмени нібито робили початковий внесок у розмірі 5000 євро до спортивної асоціації, яку очолює Фуентес, через «посередника» - бізнесмена Антоніо Наварро.

В обмін на додаткові виплати до 3500 євро бізнесмени нібито отримували VIP-тури по парламенту або водилися на кокаїнові вечірки, що влаштовуються в нічних клубах та чотиризіркових готелях.

Наварро повідомив іспанським ЗМІ, що під час пандемії він також організував вечерю в розкішному ресторані в Мадриді, на якій були присутні 15 депутатів-соціалістів, незважаючи на обмеження на пандемію, які діяли на той час.

Він також сказав, що влаштовував вечірки для колег-бізнесменів, на яких були наркотики, повії та вживання віагри.

Фуентес скоїв ймовірні злочини разом зі своїм племінником, який керував відділом тваринництва на Канарських островах.

Двоє чоловіків були взяті під варту 14 лютого разом із дев'ятьма бізнесменами, які перебувають під слідством за їхню роль у так званій справі посередників.

Доповнення

Ця справа домінує в заголовках газет в Іспанії напередодні регіональних виборів у травні та загальних виборів, які очікуються у грудні.

Скандал заплямував Соціалістичну партію прем'єр-міністра Педро Санчеса, яка хоче скасувати проституцію. Більшість опитувань показує, що соціалісти відстають від головної опозиційної консервативної Народної партії.

Досі в Іспанії терпимо ставилися до проституції, багато громадських будинків функціонували як готелі або інші місця ночівлі, хоча сексуальна експлуатація та сутенерство є незаконними.

Санчес став прем'єр-міністром у червні 2018 року після того, як колишнього прем'єр-міністра Маріано Рахойя було відсторонено від посади внаслідок вотуму недовіри, спровокованої корупційним скандалом.

Українські Національні Новини

Новини Світу