pravookhorontsi-bilorusi-rozpovili-pro-metodi-borotbi-z-kontrafaktnim-alkogolem

Правоохоронці Білорусі розповіли про методи боротьби з контрафактним алкоголем

 • 3064 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Ввезення нелегального алкоголю в Білорусь активізувалося з 2010 року. Про це заявив тимчасово виконуючий обов'язки заступника начальника управління ГУБЕЗ МВС країни Олександр Погоський, передає УНН з посиланням на БЕЛТА.

За його словами, в основному мова йде про сурогатний алкоголь з Росії, виготовлений на основі технічних спиртів.
Разом з цим, до Білорусы потрапляє вже готова контрафактна горілка, розлита в пляшки з сучасним дизайном, а також "дублікати" елітного алкоголю - дешеві підробки дорогого спиртного, додав Погоський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Купити самогонний апарат в Інтернеті: без проблем і штрафи не страшні

"Варто зазначити, що за останні роки в Білорусі не було зареєстровано жодного факту реалізації нелегального алкоголю і "дублікатів" в офіційній роздрібній мережі", - підкреслив він.

Погоський уточнив, що влада країни веде боротьбу з контрафактним алкоголем на постійній основі.

"Ми щодня працюємо в боротьбі з контрафактом спільно з податковою інспекцією, Міністерством охорони здоров'я, Держстандартом, митними та прикордонними органами. Зовсім недавно розроблений новий комплекс заходів щодо припинення ввезення та обігу нелегального алкоголю і контрафактної продукції", - розповів представник МВС.

Він також додав, що правоохоронці співпрацюють з російськими колегами: передають інформацію про розташування незаконних виробництв алкогольної продукції в Росії. І щодо цих даних вживає заходів уже російська сторона.

Нагадаємо, як писав УНН, посилено намагаються протистояти розвитку нелегального ринку алкоголю і в Казахстані.

В Україні ж - проблеми аналогічні. Більш того, наша країна стала рекордсменом за обсягами виробництва нелегального і контрфактного алкоголю в Європі. Про це заявили в Європейській комісії. ЄК також ініціювала формування списку українських компаній-виробників контрафактного алкоголю. Офіційний Київ на ініціативу ЄС поки ніяк не відреагував. На підтримку лише виступили легальні виробники алкоголю в Україні, запевнивши іноземних партнерів в готовності сприяти формуванню "чорного списку".

"Якщо з Києва не буде своєчасної та гідної реакції, наші компанії в подальшому можуть зіткнутися з великими труднощами при експорті продукції. Мені не хочеться навіть думати про можливе закриття європейських ринків для українського алкоголю... Але щоб цього не допустити - необхідно діяти", - прокоментувала ситуацію голова ради директорів компанії-виробника алкогольної продукції Beverage Trading Company Ольга Івушкіна.

Українські Національні Новини

Економіка