pravookhorontsi-proveli-sche-34-obshuki-v-ramkakh-rozsliduvannya-spravi-banku-mikhaylivskiy

Правоохоронці провели ще 34 обшуки в рамках розслідування справи банку "Михайлівський"

 • 10530 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. Столичними правоохоронцями в рамках розслідування розкрадання коштів банку "Михайлівський" проведено обшуки не лише в приміщеннях товариств, розміщених в офісному центрі "Гулівер", а також ще за 34 адресами, зокрема у місцях проживання осіб, пов'язаних з колишніми власниками "Михайловського", а також в офісах їхніх підприємств. Про це повідомила у Facebook прес-секретар прокуратури міста Києва Надія Максимець, передає УНН.

За її словами, йдеться про компанії, які, за даними слідства, могли бути задіяні у злочинних схемах розкрадання банківських коштів на суму понад 900 млн гривень шляхом отримання незаконних кредитів.

Під час обшуків вилучено значний об'єм фінансової документації, комп'ютерну техніку, флеш-накопичувачі інформації та інші речові докази.

Наразі вирішується питання про призначення судово-технічних та економічних експертиз по вилучених доказах.

Нагадаємо, власником банку "Михайлівський" є Віктор Поліщук.

Крім того, за даними НБУ, окрім банку “Михайлівський”, В.Поліщук є власником ТРЦ "Гулівер", гіпермаркетів “Ельдорадо”, страхової компанії “Форте” та будівельної компанії “Альянс Новобуд” (ЖК “Зелений квартал” та ЖК “Лісовий квартал” в Броварах). Раніше суд арештував ТЦ “Гулівер”.

Як зазначив Генпрокурор, під час розслідування розкрадання банку “Михайлівський” встановлено, що власником банку є ТОВ Екосіпан, 92,5% якого є власністю В.Поліщука (власник банку “Михайлівський”).

Тож експерти не виключають арешт й інших активів В.Поліщука.

 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП