pravookhorontsyam-zagrozhuye-do-5-rokiv-pozbavlennya-voli-za-nezakonne-zatrimannya-lyudini-nardep

Правоохоронцям загрожує до 5 років позбавлення волі за незаконне затримання людини – нардеп

 • 8770 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. В Україні відповідальність за незаконне затримання передбачена статтями 371 та 372 Кримінального Кодексу України. Про це у коментарі УНН зазначив народний депутат України, юрист Антон Яценко.

"Частина перша статті 371 ККУ говорить про наступне: завідома незаконне затримання або незаконний привід караються позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років або обмеженням волі на строк до трьох років.

Водночас, згідно другої статті ККУ, завідомо незаконні арешт або тримання під вартою караються обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

А частина третя цієї статті ККУ передбачає, що якщо дії посадовців були вчинені з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах, наприклад за взятку конкурентів, то такі особи караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років", - пояснив він.

А.Яценко додав, що за притягнення завідомо невинної особи до кримінальної відповідальності карається обмеженням або позбавленням волі на строк від 5 до 10 років. Це визначено ККУ, додав він.

Як повідомляв УНН, на Facebook-сторінці дружини екс-глави банку “Михайлівський” Ельміри Дорошенко опубліковане відео інциденту медпрацівників зі слідчими під час затримання Ігоря Дорошенка. Як згодом констатував суд, слідчі затримали І.Дорошенко незаконно.

Нагадаємо, у судовому рішенні про незаконну ліквідацію банку “Михайлівський” йдеться про те, що Нацбанк виніс передчасну та необгрунтовану постанову про віднесення цього банку до категорії неплатоспроможних. Крім того, суд спростував доводи Нацбанку про те, що керівництво банку “Михайлівський” здійснювало незаконні фінансові операції.

Українські Національні Новини

Суспільство