predstavnik-nato-v-ukrayini-sbu-maye-buti-demilitarizovanoyu-i-depolitizovanoyu

Представник НАТО в Україні: СБУ має бути демілітаризованою і деполітизованою

 • 11934 переглядiв

КИЇВ.14 червня. УНН. СБУ має бути демілітаризованою і деполітизованою внутрішньою ефективною службою безпеки. Про це під час зустріч парламентсько-громадської платформи "Правоохоронні органи: компетенції, розмежування повноважень та синергія" заявив керівник Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков, передає кореспондент УНН.

"Ми б хотіли бачити СБУ демілітаризованою і деполітизованою ефективною службою внутрішньої безпеки… Така трансформація потребує зміни окремих правоохоронних функцій, які існують в сфері боротьби з економічними злочинами, протидією корупції. Також це потребує розмежування з іншими правоохоронними органами. Процес реформування має бути продовжений", - підкреслив Вінніков.

Як повідомляв УНН, Служба безпеки України має зосередитись на трьох основних видах діяльності: захист державної таємниці, контррозвідувальна діяльність і протидія тероризму. СБУ має припинити здійснювати будь-які інші правоохоронні завдання чи функції особливо, що стосується боротьби з економічною злочинністю. Про це під час зустрічі парламентсько-громадської платформи “Правоохоронні органи: компетенції, розмежування повноважень та синергія” заявив голова представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі.

Українські Національні Новини

Політика