prezident-litvi-zaklikav-zakhid-pereyti-chervoni-liniyi-schob-napraviti-viyskovu-dopomogu-ukrayini

Президент Литви закликав Захід перейти "червоні лінії", щоб направити військову допомогу Україні

 • 580931 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Президент Литви Гітанас Науседа в понеділок закликав Захід перетнути «червоні лінії», щоб доставити військову допомогу, якої потребує Україна, пише УНН.

Цитата

«Дуже важливо, щоб ми перетинали ці червоні лінії, які перебувають у нашій свідомості та не існують насправді. Можливо, іноді росія намагається встановити ці червоні лінії замість нас», - сказав він в інтерв'ю CNN.

«Моє послання: не гайте часу даремно. Будьте рішучі, будьте єдині та приймайте рішення якнайшвидше», - додав Науседа.

Деталі

Він сказав, що візит президента США Джо Байдена до Києва у понеділок показує, що Україна не буде кинута, і надсилає дуже сильний сигнал про єдність серед союзників України.

На питання, яке послання він передасть Байдену під час їхньої майбутньої зустрічі у Варшаві, литовський лідер сказав, що обговорить із лідером США безпеку Литви та «особливо безпеку східного флангу».

Президент додав, що країни Балтії наражаються на «прямі загрози» з боку росії та білорусі. «З цієї причини ми очікуємо на позитивні сигнали щодо нашої безпеки», - сказав він.

На запитання про його відповідь міністру закордонних справ Китаю, який нещодавно заявив, що Пекін готовий подати мирну пропозицію для України, Науседа сказав, що Китай не повинен втручатися у війну.

Додамо

Очікується, що Байден під час свого візиту до Польщі цього тижня зустрінеться з лідерами Бухарестської дев'ятки, групи союзників по НАТО східного флангу - Болгарії, Чехії, Естонії, Угорщини, Латвії, Литви, Польщі, Румунії та Словаччини. 

Українські Національні Новини

Новини Світу