prezident-ne-viklyuchiv-styagnennya-aktsiy-pivnichnogo-potoku-2-za-rishennyam-stokgolma

Президент не виключив стягнення акцій "Північного потоку-2" за рішенням Стокгольма

 • 10119 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Президент України Петро Порошенко не виключив стягнення з ПАТ "Газпром" не тільки активів, а й акцій "Північного потоку" та "Північного потоку-2" на виконання рішення Стокгольмського арбітражу. Про це заявив Глава держави сьогодні під час зустрічі з головою НАК "Нафтогаз України", відео якої оприлюднила прес-служба АП, передає УНН.

"Моя чітка вказівка, щоб ми не зупинялися на цих трьох країнах. Щоб на сьогодні ми доклали максимум зусиль для того, щоби забезпечити виконання надходження виграних коштів до України. І друга позиція – щоб мова йшла і про активи, я не виключаю, що включно з акціями "Північного потоку", "Північного потоку-2" і грошовими коштами, які мають високу ліквідність і швидко забезпечать виконання рішення", - наголосив Президент.

Нагадаємо, раніше російські ЗМІ повідомили, що у Швейцарії судові пристави провели опис майна в офісі компанії, яка будує "Північний потік-2". Так, згідно з повідомленням, швейцарські судові пристави відвідали офіс компанії Nord Stream в кантоні Цуг у Швейцарії в рамках виконання рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору "Газпрому" з "Нафтогазом України".

Нагадаємо, за підсумками двох арбітражних проваджень у Стокгольмі "Газпром" винен "Нафтогазу" 2,56 млрд дол.

Українські Національні Новини

Політика