prezident-uviv-u-diyu-rishennya-rnbo-schodo-neytralizatsiyi-zagroz-dlya-energetiki

Президент увів у дію рішення РНБО щодо нейтралізації загроз для енергетики

 • 11502 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони “Про невідкладні заходи з нейтралізації загроз енергетичній безпеці України та посилення захисту критичної інфраструктури”, передає УНН із посиланням на прес-службу Глави держави.

Відповідне рішення було ухвалене Радою національної безпеки та оборони ухвалила 16 лютого.

Як повідомляв УНН, РНБО доручила Службі безпеки України невідкладно активізувати роботу щодо нейтралізації спроб російських спецслужб ускладнити функціонування об'єктів критичної інфраструктури.

Крім того, Рада національної безпеки і оборони доручила Кабінету міністрів розробити і ухвалити нову енергетичну стратегію України та створити резерв енергетичного вугілля.

Також, відповідно до рішення, Кабінет міністрів України має невідкладно нейтралізувати загрози енергетичній безпеці України.

Нагадаємо, 15 лютого уряд ухвалив рішення про надзвичайні заходи в енергетиці. Рішення було прийнято на фоні блокади активістами на залізниці поставок вугілля з Донбасу.

В ООН заявили, що блокада залізниці на Донбасі призведе до фінансових збитків та зростання безробіття. У ЄС вказали на занепокоєння через блокаду на Донбасі.

Прем’єр-міністр В.Гройсман назвав блокаду постачання вугілля взимку злочином.

Як повідомляв УНН, в кінці січня 2017 року учасники програми добровольчих батальйонів на Донбасі почали блокаду залізниці і заблокували 3 ключові гілки перевезення вугілля. У Луганській області перекрито рух по залізниці на лініях “Луганськ-Лисичанськ” і напрямок “Гірське-Золоте”. 2 лютого близько 50 озброєних людей у камуфляжі перекрили рух на залізничному переїзді у Бахмуті.

Українські Національні Новини

Політика